--
לייב טיקטס משווקים כרטיסים בשוק המשני לאירועי תרבות וספורט בעולם ומחירם עשוי להיות גבוה או נמוך מהמחיר הרשמי
--

אולימפיאדה 2016 – ג'ודו

אולימפיאדה 2016 – ג'ודו
היום קשה לנו לחשוב על המשחקים האולימפיים ללא ג'ודו, אבל אומנות לחימה לבנה זו, לא הייתה תמיד חלק מהמשחקים. רק בשנת 1964 , כחלק מהמשחקים האולימפיים בטוקיו, הוצג הענף כספורט אולימפי בפעם הראשונה, ורק מאז 1972 הוא התחיל להיות חלק בלתי נפרד של משחקי הקיץ. כמו רבות מהקטגוריות באולימפיאדה, גם הג'ודו היה בהתחלה מועדון לגברים בלבד. האישה הראשונה קיבלה מדליה בג'ודו רק בשנת 1992, בברצלונה.

ג'ודו, "הדרך העדינה", הוא ספורט תחרותי שנוצר כפדגוגיה מוסרית, נפשית וגופנית ביפן, על ידי המחנך היפני, ג'יגורו קאנו, בשנת 1882. כיום, יותר ממאה שנה לאחר מכן, הג'ודו הוא אחד מענפי הספורט השולטים במשחקים האולימפיים, עם ג'ודוקאים מכל רחבי העולם, אשר מתחרה בשבע קטגוריות משקל, לגברים ולנשים. כל מדינה יכולה לשלוח ג'ודוקא אחד לכל קטגורית משקל. באופן לא מפתיע, רוב אלופי הג'ודו מגיעים מיפן, שזכתה כבר ב- 70 מדליות ג'ודו לאורך השנים, יותר משלושים מהן מדליות זהב. עם זאת, מיד אחרי יפן מגיעה צרפת, עם 44 מדליות, היחידה בצמרת שבה כל שאר המקומות הראשונים מגיעים מהמזרח הרחוק - דרום קוריאה שלישית עם 40 מדליות, וסין ושוב עם 20 מדליות.

בעוד שבכל ספורט אולימפי אחר אנו נתקלים באותם השמות שוב ושוב בכל פעם, הג'ודו הוא שונה במקצת. בכל קטגוריה, הזוכים מתחלפים בכל טורניר וכמעט לא חוזרים על עצמם. למעט כמה, כמו טדהירו נומורה, ישראל הרננדז, ג'יי באם קים, ריוקו טאמורה, קום-אה אן, ויוקו טאנאבה, רוב אלופי הג'ודו באולימפיאדת הקיץ זכו רק פעם אחת. בכל פעם - אלופים חדשים, מה שהופך את הג'ודו לאחד מאירועי הספורט המעניינים ביותר במשחקים האולימפיים. מי תהיינה אלופות הג'ודו באולימפיאדת ריו? קנו כרטיסים לאולימפיאדה עכשיו עם livetickets ותראו בעצמכם!