--
לייב טיקטס משווקים כרטיסים בשוק המשני לאירועי תרבות וספורט בעולם ומחירם עשוי להיות גבוה או נמוך מהמחיר הרשמי
--

מונדיאל 2018 ברוסיה – כסף ודרכי תשלום

מונדיאל 2018 ברוסיה – כסף ודרכי תשלום

הימים לקראת מונדיאל 2018 הולכים ומתקצרים ואיתם גם הסבלנות שלנו לקראת הנסיעה לרוסיה. אלו שזוהי הפעם הראשונה שלהם במדינה, עלולים להתבלבל מעט בכל מה שקשור לכספים ברוסיה ולמטבע הרוסי ולכן, הכנו עבורם מדריך קצר שיחסוך זמן, כאב ראש וכן, גם כסף. הנה מה שאתם צריכים לדעת כדי לקראת מונדיאל 2018 ברוסיה:

המרת מטבע
החוק הרוסי מאפשר להכניס למדינה עד $ 10,000 (או שווה ערך של סכום זה בכל מטבע) במזומן. הגבלות אלה נוגעות לכסף מזומן בלבד, אין הגבלה על כרטיסי אשראי. את הכסף המזומן ניתן להחליף בבנק או בנקודות חליפין מומחות. קל למצוא נקודות אלו - תוכלו לראות מרחוק את מנורות ה- LED שמכריזות על השערים המעודכנים של האירו והדולר. רוב נקודות אלו פתוחות 24/7. תוכלו להמיר את הכסף גם בשדה התעופה ברגע שתנחתו, אבל שער החליפין שם הוא לרוב גרוע יותר מאשר בעיר. המטבע הרוסי המקומי נקרא רובל, וכל העסקאות שתבצעו במהלך מונדיאל 2018 (ותהיו בטוחים שיהיו לא מעט כאלו) יבוצעו במטבע זה. לא ניתן לשלם ברוסיה במטבע חוץ.

שער החליפין
כל בנק קובע את שער המטבע שלו, בהתבסס על שערי הבנק המרכזי ושער החליפין הבינלאומי במוסקבה. שערי הבנק המרכזי מתפרסמים באופן יומיומי באתר האינטרנט שלו. שערי המטבעות בבנק יהיו שונים מהשיעור הרשמי של התעריף - מותר עד כ- 10% הפרש. יתכן כי ההבדל במחיר המטבע עשוי להיות מועיל יותר כאשר מחליפים סכומים גדולים יותר. סכומים קטנים (עד 40,000 רובלים) ניתן להחליף ללא דרכון, אבל תמיד עדיף שכל המסמכים שלכם יהיו עליכם. בעת החלפת המטבע, תקבלו קבלה המציינת את כמות המט"ח, סכום הרובלים ואת שיעור העמלה (אם יש אחד).

כספומטים
מונדיאל 2018 ברוסיה הוא גם הזדמנות נהדרת לטייל במדינה שסביר שלא הייתם מגיעים אליה לחופשה רגילה. ואם אתם כבר שם, אל תמנעו מעצמיכם חוויות - אוכל, קניות, טיולים וכו'. אבל חוויות עולות קצת כסף ומזל שנפלאות הכספומט (ATM) הגיעו ל (רוב רחבי) רוסיה. לא כל הכספומטים יקבלו כרטיס אשראי זר, ולכן נסו למשוך כסף מסניפים רוסיים של בנקים זרים. הקפידו על אמצעי בטיחות בסיסיים כשאתם מוציאים כסף, ובטח שבתקופת המונדיאל, שהיא מועד לפורענות יותר מדרך כלל. לא משנה אם אתם צופים במשחקי מונדיאל במוסקבה או משחקי מונדיאל בסן פטרסבורג או בכל עיר מאחרת אחרת, לעולם אל תגלו את הקוד שלכם, ותמיד נסו להסתיר כשאתם מקישים אותו. ספרו את הכסף שקיבלתם ובדקו שלא מצורפים כל מיני התקנים (על המקלדת או בחריץ כניסת הכרטיס) שיכולים לגנוב את המידע האישי שלכם. אל תצחקו, מדובר בהונאת כפומטים מוכרת ברוסיה.

תשלום בכרטיס אשראי
תשלום בכרטיס אשראי זמין ברוב רוסיה, במיוחד בערים הגדולות. בעיקרון ניתן לרכוש באמצעותו כל מוצר. הבנק ימיר באופן אוטומטי את התשלום לרובלים, וינכה את הסכום מתוך הכרטיס. זוהי שיטת התשלום החסכונית ביותר, שכן המרת המטבע תיעשה בהתאם לשער הפנימי של הבנק, שעשוי להיות טוב יותר משער החליפין. רוב הסוגים של כרטיסי האשראי הבינלאומיים מתקבלים ברוסיה. מידע על כרטיסים מאושרים לשימוש יתקבל לרוב בכניסה למרכזי קניות, מלונות וכו'. בבתי קפה או מסעדה, עדיף לברר לפני ביצוע ההזמנה מהם כרטיסי האשראי המכובדים במקום. ברוב החנויות אין סכום מינימלי לחיוב בכרטיסי אשראי, אבל סביר להניח שבקיוסקים, שווקים, תחבורה ציבורית וכו', לא יכבדו כלל כרטיסי אשראי. שמרו תמיד מעט מזומן עליכם. והכי חשוב - כרטיסים למונדיאל כבר יש לכם? אתם יכולים לקנות אותם כבר עכשיו, בכרטיס אשראי ובמחיר מצוין, ב- Livetickets!