--
לייב טיקטס משווקים כרטיסים בשוק המשני לאירועי תרבות וספורט בעולם ומחירם עשוי להיות גבוה או נמוך מהמחיר הרשמי
--

מונדיאל 2018 – כל הדרכים מובילות לרוסיה

מונדיאל 2018 – כל הדרכים מובילות לרוסיה
אז קניתם כרטיסים לאירוע הספורט הגדול בעולם - מונדיאל 2018 ברוסיה ועכשיו כל מה שנשאר לכם לעשות זה לחכות לתאריך המיוחל. חוץ מלעקוב מקרוב אחרי נבחרות הכדורגל האהובות עליכן ולקרוא בשקיקה כל פיסת אינפורמציה שקשורה לנושא גביע העולם בכדורגל, אפשר לנצל את הזמן שנשאר להיכרות עם המדינה המארחת. רוסיה היא אחת המדינות המסקרנות שיש, עם תרבות מרשימה והיסטוריה מפוארת. אז מה צריך לדעת לקראת הטיסה והשהות במולדת הקרטשוקס והבבושקות? איך מגיעים, מתניידים, נוהגים וזזים לאורכה ולרוחבה של המדינה הענקית? הנה כמה דברים שכדאי לדעת בנושא תחבורה ברוסיה:
תחבורה ציבורית
התחבורה הציבורית ברוסיה מצוינת - היא נוחה, ברורה ומהירה ותביא אתכם בביטחון למחוז חפציכם. האפשרויות רבות: הרכבת התחתית (מטרו) והעילית (חשמלית) נחשבות לדרכים הטובות והמהירות ביותר לנוע בין הערים הרוסיות ולהימנע מפקקי תנועה במהלך שעות העומס. תוכלו למצוא אותן בשש מהערים המארחות את טורניר גביע העולם בכדורגל: מוסקבה, סנט פטרסבורג, קזאן, ניז'ני נובגורוד, סמארה ו-יקטרינבורג. הרכבות פתוחות בדרך כלל מ- 6 בבוקר עד חצות והמחיר תלוי במספר הנסיעות; כרטיס בכיוון אחד ברוב הערים עולה 28 רובל. בסנט פטרסבורג כרטיס בכיוון אחד עולה 45 רובל, ו 55 רובל במוסקבה. בוולגוגרד כרטיס לחשמלית בכיוון יעלה 25 רובל. בנוסף, תוכלו לעלות על אוטובוסים או מיניבוסים (סטייל מוניות שירות). המיניבוסים פופולריים במיוחד משום שהם מהירים ועוצרים איפה שתרצו, ולמרות שמחירם מעט גבוה יותר, מדובר עדיין בעסקה משתלמת.

מוניות ברוסיה
לכל הערים שמארחות את משחקי מונדיאל 2018 ברוסיה יש חברת מוניות מורשה. יש להן צי מכוניות משלהם, שמתוחזקות באופן קבוע ומורשות להובלת נוסעים ומטען. לדוגמה, במוסקבה יש כ 60,000 מוניות מורשות (מכונית אחת על 209 תושבים) - זה יחס גבוה יותר מבניו יורק, פריז ומדריד. כל החברות הן פרטיות, אם כי חלקן עשויות להיות "מוסמכות" לעבודה במקומות מסוימים (שדות תעופה, תחנות רכבת). ההסמכה פירושה שאיכות השירות של החברה נבחנה והיא מספקת תעריף קבוע (שמוסכם עם הלקוח). לכל מונית מורשית צריכה להיות מנורה צהובה או כתומה על הגג, ולחלק מהערים המארחות יש כללים נוספים, כמו למשל במוסקבה, שם כל המוניות צהובות. את המחיר, שתלוי במרחק או בזמן הנסיעה, יש לקבוע מראש עם הנהג. בממוצע, נסיעה בת 30 דקות במונית במוסקבה תעלה בערך 500 רובל ביום, ו-600 בלילה. רוב המוניות מקבלות כסף מזומן בלבד, ואין צורך להשאיר טיפ לנהג.

השכרת רכב ברוסיה
ניתן לשכור כל סוג רכב מחברות בינלאומיות להשכרה, חברות רוסיות או מנועי חיפוש. ניתן גם לשכור רכב בנמלי התעופה ותחנות הרכבת בערים הגדולות. מספר בתי מלון גם מציעים שירותי השכרת רכב. רוב חברות ההשכרה דורשות פיקדון, שמכסה נזקים אפשריים שאינם מכוסים על ידי הביטוח - צמיגים, מראות, חלונות וכו'. הלקוח יקבל את הפיקדון כשיחזיר את המכונית ללא נזק ועם טנק גז מלא. ברוב הכבישים ברוסיה ניתן לנסוע ללא תשלום. לכל הדרכים המחייבות תשלום עבור המעבר, יש גם מסלולים חלופיים. רשת כבישי האגרה מתרחבת לאט, ומתוכננת להכפיל את מספר הכבישים עד 2018. כיום יש 8 כבישי אגרה, בהיקף של 788 ק"מ. התשלום עבור המעבר יכול להיעשות במספר דרכים. בראש ובראשונה, אפשר לשלם במזומן או עם כרטיס אשראי בשעה ששער האגרה מאויש. ניתן גם לשלם באמצעות כרטיס חכם רב שימושי שמחובר לשמשה הקדמית של הרכב . התשלום עבור המעבר משתנה בהתאם לסוג הרכב, השעה, היום והחודש.

עכשיו שכמעט הכול מוכן זה הזמן לבדוק שיש לכם בכלל רישיון בתוקף, וכמובן - שיש לכם כרטיסי טיסה והכי חשוב - כרטיסים למונדיאל 2018!