--
לייב טיקטס משווקים כרטיסים בשוק המשני לאירועי תרבות וספורט בעולם ומחירם עשוי להיות גבוה או נמוך מהמחיר הרשמי
--

מונדיאל 2018- בית ב': פוליטיקה על המגרש

מונדיאל 2018- בית ב': פוליטיקה על המגרש
כשהמלכים של מרוקו וספרד נפגשו במרץ 2017 והעלו את האפשרות להגיש הצעה משותפת לארח, יחד עם פורטוגל, את גביע העולם בכדורגל של שנת 2026, הם לא יכלו לדמיין שירצה הגורל ושלושתן יוגרלו יחד לאותו בית במשחקי מונדיאל 2018 (וכשמדובר במוסדות הכדורגל הבינלאומיים, תמיד כמובן עולות גם השאלות הקונספירטיביות הרגילות - האם ל"גורל" היו זרועות של פקידים, כדורים מחוממים ואינטרסים כלכליים). אם וכאשר יתקיים המונדיאל בשלוש המדינות האלו, תהיה זו הפעם הראשונה שהטורניר מתקיים בשתי יבשות במקביל.
בינתיים, באוגוסט האחרון החליטה מרוקו להגיש באופן עצמאי הצעה לאירוח המונדיאל, כשכרגע ההצעה המתחרה היחידה היא של ארצות הברית, מקסיקו וקנדה, שנראות מתאימות יותר לנוכח היקפו חסר התקדים של הטורניר, שיכלול 48 נבחרות (48 נבחרות! אולי כבר כדאי לרדת מכל עניין המוקדמות ולערוך טורניר שיכלול 211 נבחרות ויארחו אותו יחד כל המדינות בעולם). ההחלטה על המארחת אמנם תתקבל רק בשנת 2020, אך עדיין יש מימד פיקנטי למפגש במשחקי מונדיאל רוסיה בין הנבחרות הלאומיות של שלוש המדינות השכנות - פורטוגל שגובלת עם ספרד ממערב, ומרוקו שנמצאת דרומית לשתיהן, מעבר למצר גיברלטר.
לספרד ולפורטוגל ישנה היסטוריה פוליטית מורכבת. בשנת 1581, הצליחה ספרד לנצל משבר ירושה שלטוני שפורטוגל נקלעה אליו ב-1578, בעקבות היעדרות המלך הפורטוגלי - שככל הנראה נהרג בקרב (במרוקו!). במשך 60 שנה היא שלטה על פורטוגל. בדיעבד, יכול להיות שלפני גמר היורו האחרון בין צרפת המארחת לבין פורטוגל, היו צריכים הצרפתים להתייעץ עם היסטוריונים ספרדים, מפני שהם עצמם לא הצליחו לנצל במשחק את היעדרותו של המלך הפורטוגלי שנפל בקרב- רונאלדו- והפסידו את הגביע. בסופו של דבר, מרד שהנהיגו דווקא בני מעמד האצילות הפורטוגלי, סיים את השלטון הספרדי. סכסוך עקוב מדם בין השתיים נמשך עוד כעשור, אך כיום היחסים בין ספר ופורטוגל מצוינים. גם במהלך מונדיאל 2018 לא צפויה דרמה גדולה ביניהן, שכן איראן ומרוקו לא יאיימו, ככל הנראה, על העפלתן. אמנם ישנו הקרב על המקום הראשון, אך בהתחשב בעובדה שההצלבה של הבית שלהן בשמינית הגמר היא מול בית א' החלש - הכולל את רוסיה, ערב הסעודית, מצרים ואורוגוואי - אין חשיבות גדולה מדי למיקום שבו השתיים יסיימו.
מבחינת התחרות על המגרש, אם כן, בית ב' במהלך מונדיאל רוסיה צפוי להיות בסך הכל מנומנם למדי. לא נותרה ברירה אלא להמשיך לחרחר ריב ומדון סביב הקולוניאליזם הספרדי. אם עלתה כאן האפשרות של שיתוף פעולה צרפתי-ספרדי, הרי שיש לכך תקדים שנוגע לשליטה של ספרד על מרוקו בעבר. השתיים איחדו כוחות ביריוניים בשנות ה-20 של המאה הקודמת כאשר הצרפתים מסייעים לספרדים להשתלט מחדש על חלקים ממרוקו, שליטה שהחלה להתפורר רק בשנת 1958, שוב - בתום שנים של סבבי אלימות ומרד. 
הנבחרת הרביעית בבית היא איראן - שתמיד מעניין לבחון את הפן הפוליטי של המפגשים שלה עם מדינות שכנות. למשל - ב-2009 פרץ בינה לבין מרוקו סכסוך שמעלה בדמיון התמודדויות חינוכיות עם סוגיות חברתיות במשפחתונים - משהו בסגנון "זה לא פייר שאמרת עליו ככה, לא רוצה להיות חבר שלך יותר": לאחר שאיראן הכריזה באופן חד-צדדי על בחריין שהיא למעשה מחוז שנמצא תחת ריבונותה, מרוקו נקטה עמדה שצידדה בעצמאות בחריין וניתקה את היחסים עם איראן. ב-2014, דרך הטלפון (האם זו היתה חלופת וואטסאפים מלאי אימוג'ים מתחנפים? או שמא שיחה של ממש?), סיכמו שני שרי החוץ של המדינות על חידוש היחסים. רוצים לראות בעצמיכם אן כל זה יתגלגל ומה יהיה בסופו של בית ב'? הזמנת כרטיסים למונדיאל 2018, עכשיו ב- Livetickets!