--
לייב טיקטס משווקים כרטיסים בשוק המשני לאירועי תרבות וספורט בעולם ומחירם עשוי להיות גבוה או נמוך מהמחיר הרשמי
--

כל מה שצריך לדעת על אצטדיון סטמפורד ברידג' - האצטדיון של צ'לסי

כל מה שצריך לדעת על אצטדיון סטמפורד ברידג' - האצטדיון של צ'לסי

אצטדיון סטמפורד ברידג' היה ביתו של מועדון הכדורגל צ'לסי מאז שגאס מרס (Gus Mears) קנה את הקרקע בשנת 1905 והחליט להקים קבוצת כדורגל חדשה שתאכלס אותה. האצטדיון עצמו שימש במקור כמועדון אתלטיקה, ושמר על מטרה זו עד שנת 1904 לערך -בשנה בה שני האחים - גאס וג'וזף מרס, רכשו את האדמה. ואם נלך עוד אחורה, נראה כי למעשה התחלתו של אצטדיון סטמפורד ברידג' הייתה כבר בשנת 1877, אז נבנה במטרה לשמש אצטדיונה של קבוצת פולהאם - קבוצת כדורגל נוספת באזור. הקבוצה סירבה להצעה מסיבות כלכליות שגרמו לאחים להקים קבוצת כדורגל משלהם (לונדון אתלטיק - לימים צ'לסי) כיריבה ישירה לפולהאם. ומאז, לא עזבה צ'לסי את המקום. מלבד היותו ביתם של ה"כחולים", האצטדיון של צ'לסי היה, במספר הזדמנויות, גם ביתה של נבחרת אנגליה וגם אירח את גמר גביע ה - FA מדי פעם. לאורך השנים המקום שופץ והתפתח, וכיום הוא מכיל 41,841 מושבים, מה שהופך אותו לאצטדיון ה- 10 בגודלו בליגה האנגלית. אבל האנגלים לא שוכחים כי כבר בשנות השלושים, אכלס המקום (כולל מקומות עמידה) יותר מ- 80,000 אנשים שזכו לצפות במשחק בין צ'לסי לארסנל - משחק שעד היום נחשב למשחק השני הכי נצפה בתולדות הכדורגל האנגלי.  

 

האצטדיון והאגדה

האצטדיון של צ'לסי, שנקרא בפשטות "דה ברידג'" (The bridge), שימש כמארח של מאות משחקים אפיים, כאשר אגדות כמו פרנק למפארד, דידייה דרוגבה, ג'ון טרי וג'יאנפרנקו זולה זכו לרוץ שם על הדשא. וההצלחה אכן הגיעה, כשצ'לסי זכתה במספר לא מבוטל של גביעים, ואף הפכה בשנים האחרונות לאחד ממועדוני הכדורגל המצליחים באנגליה. אירועי עונת ליגת העל של 2016/17, והניצחון בליגת האלופות 2012 על באיירן מינכן, חיים שניהם זמן רב בזיכרון הקולקטיבי של אוהדי הכדורגל האנגלי, וגורמים לכך שלעיתים קשה מאד למצוא כרטיסים לצ'לסי וצריך להזמין אותם זמן רב מראש. בסך הכל זכתה צ'לסי ב- 8 גביעי הליגה האנגלית, 8 גביעי FA, שני גביעי הליגה האירופית, ליגת אלופות אחת וגביע סופר קאפ. 

 

 

סיור באצטדיון סטמפורד ברידג'

הסיור באצטדיון הוא אחד הפופולריים באנגליה, ואחד הטובים באירופה. במהלך הסיור תוכלו לבקר בכמה מהאזורים החשובים והבלעדיים ביותר, כולל חדר העיתונות, המנהרה ואפילו חדרי ההלבשה. ותוכלו גם להצטלם ליד המגרש, כאילו אתם משחקים בקבוצה.. עם חוויית המולטימדיה, המבקרים יכולים להרגיש כמו השחקנים רגע לפני שהם יוצאים למגרש, ליהנות מתמונות מכל ההיסטוריה של המועדון ועוד. מוזיאון צ'לסי המרשים מעוטר בכל מיני תמונות ארכיון, וסרטונים של הכוכבים הגדולים של הקבוצה כולם מלווים בערכות המשמשות אגדות כמו הרנן קרספו, מייקל באלאק ופטר צ'ך. 

 

איפה הכי כדאי לשבת באצטדיון של צ'לסי?

בסטמפורד ברידג' יש יציעים מכל ארבעת הצדדים וגם בפינות, כך שהוא אצטדיון סגור לחלוטין, מה שמאפשר אווירה טובה יותר במהלך משחקים גדולים. כמו כן, הסרתו של מסלול הריצה הישן מהיקפו של המגרש, פירושה שאתם קרובים יותר לאקשן. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת אם אתם מתכננים להגיע בקרוב למקום: 

  • היציע המזרחי - החלק התחתון של היציע המזרחי הוא אזור משפחתי, כך שיהיה פחות רעש אבל גם פחות קללות וכו', אם יש לכם ילדים. החלק העליון נוטה למשוך אנשים מבוגרים מהקהל ולכן עדיין שקט יותר, אך עם תצפית מעולה. 
  • היציע המערבי - היציע המערבי הוא אחד המודרניים ביותר בסטמפורד ברידג'. סביר להניח שיהיה שקט בחלקים העליונים והתחתונים, כשהעליון מתגאה בתצפית נהדרת שמושכת אוהדים אמידים יותר, וכאלו שהגיעו מרחוק.
  • The Shed End - אווירה טובה אפשר למצוא ב- The Shed End, אולי בגלל שהאוהדים הרחוקים ממוקמים בחלק המזרחי שלו. תוכלו ליהנות גם מתצפית טובה יותר מהקטע העליון.
  • יציע מתיו הרדינג - שני החלקים של יציע מתיו הרדינג יציעו אווירה טובה, אך כדאי לדעת שהיציע התחתון נשלט על ידי אוהדי צ'לסי הקשוחים. זה המקום בו תזכו לשיר, לצעוק ולקלל, אם תרצו.

כרטיסים לצ'לסי

עלותם של הכרטיסים למשחקים בסטמפורד ברידג' משתנה לפי מקום הישיבה, סוג התחרות ונגד מי צ'לסי משחקת. כרטיסים לליגה האנגלית יהיו זולים יותר מאשר כרטיסים לליגת האלופות. אם תחליטו לשבת ביציע המערבי, תצטרכו גם כן לשלם מעט יותר. באתר לייב טיקטס  תוכלו לבחור את סוג הכרטיס והמחיר המתאימים לכם, ולהיות בטוחים כי רכשתם כרטיסים מקוריים, שיובילו אתכם למושב הנחשק ביציע האצטדיון, לחווית כדורגל בלתי נשכחת. 

 

איך מגיעים לאצטדיון של צ'לסי - סטמפורד ברידג'?

 

מכיוון שהוא ממוקם באחד הפרברים של לונדון, הגישה לאצטדיון קלה במיוחד:

  • אוטובוס - קווים מספר 14, 211 ו -414 עוצרים כולם מחוץ לסטמפורד ברידג'. 
  • רכב - אם אתם מגיעים מהדרום חצו את גשר וונדסוורת' (Wandsworth Bridge) ופנו ישר במעלה הכביש, לפני שתפנו ימינה ואז מיד שמאלה עד פולהאם ברודווי. בימים בהם אין משחק, תוכלו לפנות ימינה לרחוב פולהאם ולהמשיך לאצטדיון, אך כביש זה סגור בימי משחק. אם מגיעים מכל כיוון אחר השתמשו בכביש M25 בצומת 14 ואז סעו בכביש M4. הכביש הופך ל- A4 אז עקבו אחריו עד שתראו את ארל'ס קורט, והמשיכו דרומה במורד כביש ארל'ס קורט. פנו ימינה בכביש פולהאם, ולאחריו אתם אמורים להתחיל לראות שילוט לאצטדיון. 
  • ברכבת - פולהאם ברודווי היא התחנה הקרובה ביותר למגרש, ונמצאת רק שלוש דקות הליכה משם. כמובן, שבימים של משחק, נהיה שם צפוף מאד. תחנות הרכבת התחתית פרסונס גרין ( Parsons Green) ווסט ברומפטון (West Brompton) נמצאות גם הן פחות מקילומטר מהאצטדיון, בעוד שארל'ס קורט (Earl’s Court) ווסט קנזינגטון (West Kensington) נמצאות במרחק של קצת יותר מקילומטר אחד בלבד.