--
לייב טיקטס משווקים כרטיסים בשוק המשני לאירועי תרבות וספורט בעולם ומחירם עשוי להיות גבוה או נמוך מהמחיר הרשמי
--

איך ברצלונה עתירת החובות יכולה להרשות לעצמה להחתים שחקני על?

איך ברצלונה עתירת החובות יכולה להרשות לעצמה להחתים שחקני על?

רק לפני שנה ברצלונה הודיעה שלא תוכל להחזיק את ליונל מסי במועדון עקב בעיות כלכליות. פרשה זו חשפה לעולם את בעיותיה הכלכליות של ברסה וגרמה לכולם לתהות האם כדאי עדיין לרכוש כרטיסים לברצלונה בפרט או כרטיסים לליגה הספרדית בכלל. אז איך בכל זאת החתימה ברצלונה שמות גדולים הקיץ?

הנה הצצה לדרכים היצירתיות של בארסה לפנות מזומנים, ולהישאר במשחק: 

לברצלונה היו בעיות כלכליות עוד מלפני המגיפה. השיא התרחש בקיץ שעבר, כאשר המועדון הקטלאני בעל המעמד נאלץ לשחרר את ליונל מסי. במהלך העונה הקודמת, לבארסה הייתה קמפיין עקום, אבל תוך כדי כך, היא גילתה שיש לה כישרונות צעירים שעליהם היא יכולה לבנות, כמו על הקשרים פדרי וגבי, ובסופו של דבר הקבוצה סיימה במקום השני בטבלת הליגה הספרדית. גם כאשר אושרה העברתו של החלוץ הכוכב שלו רוברט לבנדובסקי לברצלונה, סיכם מאמן באיירן מינכן, ג'וליאן נגלסמן, את הבלבול שהיה לאנשים רבים לגבי העסקה: "זה המועדון היחיד בעולם שאין לו כסף, אבל אז הוא קונה את כל השחקנים שהוא רוצה. אני לא יודע איך הם עושים את זה. זה קצת מוזר, קצת מטורף", אמר. "הם קיבלו הרבה שחקנים חדשים, לא רק את רוברט". ההסתכלות של נגלסמן הייתה סבירה, זה היה מוזר שברצלונה הצליחה למצוא 45 מיליון דולר עבור החלוץ בן ה- 33, למרות שהיא נאבקת כדי לעמוד בכללים הפיננסיים של נשיא לה ליגה חאבייר טבאס, המתעקש  שהמועדון יעשה חיסכון משמעותי לפני שיכניס מישהו חדש. כולם ראו בקיץ שעבר, כסימן לאינדיקציה עד כמה הנשיא נוקט באמצעים, את הסירוב של הליגה לאפשר לברצלונה לרשום שחקנים, עד שהם יעמדו בכללים. זה היה כרוך בנחישות רבה מצד מנהלי הליגה, במיוחד כאשר ברצלונה האשימה את "המכשולים הכלכליים" של הליגה בכך שלא הצליחה לקשור את הסמל העולמי, ליונל מסי, לחוזה חדש, מהלך שבסופו של דבר גרם לו לעזוב לפריז סן ז'רמן. גם כשבסופו של דבר נרשמו שחקנים, העימותים בין טבס לברצלונה נמשכו. הקיץ הזה, הנשיא שקל בפומבי את תוכניות ההעברה של המועדון, והצהיר לאחרונה שעד שהוא לא  יפעיל "מנופים" פיננסיים מסוימים, הקטאלונים לא יוכלו לבזבז על החתמות. ויחד עם כל זה, המועדון בזבז הרבה יותר מ-100 מיליון דולר על שחקנים חדשים ב-6 החודשים האחרונים, וכמו גם, הביא כמה כוכבים מרוויחים בהעברות חינם, כמו פייר אמריק אובמיאנג. לאלו שפחות מבינים, נראה שהעלויות הללו בקושי קוזזו, במיוחד בהתחשב בסחר השחקנים הנוראי שהמועדון עשה. מכירת פיליפ קונטיניו תמורת קצת יותר מעשירית מ-169 מיליון הדולרים ששילמה ברצלונה עבורו, או קבלת שליש מ-121 מיליון הדולרים שהיא פיזרה על אנטואן גריזמן הן רק שתי דוגמאות מני רבות. אבל אם מסתכלים קצת יותר מקרוב, מגלים שהמנופים הכלכליים שברצלונה מושכת כדי לממן את ההעברות לא קשורים למכירות שחקנים.

הכנסות מזכויות הטלוויזיה נמכרו במשך עשרות שנים

בחודש שעבר, התברר שהמועדון מכר 10% מזכויות הטלוויזיה שלו בלה ליגה במשך 25 השנים הבאות לקבוצת ההשקעות האמריקאית Sixth Street תמורת 209 מיליון דולר. על פי דיווח ב"פייננשל טיימס", לאחר מכן תבוא רכישה של יותר 304 מיליון דולר של 15% נוספים, כלומר רבע מרווחי הטלוויזיה המקומיים שלה יעברו לקבוצה לתקופה ניכרת. הזרמת הון של חצי מיליארד נחוצה מאוד לעסק עם חובות של למעלה ממיליארד דולר, שעדיין חייב לרבים מהשחקנים הכוכבים שלו, כמו פרנקי דה יונג, סכומים משמעותיים מהשכר שנדחה בעקבות מגפת קוביד-19. המבנה של המועדון אומר שהוא לא יכול פשוט למכור נתח למשקיעים, כמו מנצ'סטר סיטי או מנצ'סטר יונייטד, אז ברצלונה צריכה לפתח נכסים אחרים כדי למכור. זכויות השידור, שנותרו חסינות לכדורים יחסית בשלושת העשורים האחרונים, הן מקום מובן מאליו להתחיל בו. מערכת חלוקת ההכנסות מהטלוויזיה של לה ליגה תמיד גרמה לכך שהצדדים המובילים לוקחים נתח גדול בהרבה בהשוואה ליריביהם המקומיים. זה איפשר לריאל מדריד וברצלונה להקים דואופול, שמאותגר מדי פעם על ידי אתלטיקו מדריד. האחיזה הזו בהכנסות מטלוויזיה מקומיות מודגמת בצורה הטובה ביותר על ידי העובדה שבעונת 2020-2021 העגומה, כאשר המועדון סיים במקום השלישי והושפל 8-2 בליגת האלופות על ידי באיירן מינכן, הוא עדיין הרוויח כ-30 מיליון דולר יותר מאשר זוכי התואר של העונה - אתלטיקו.

כוח כוכבים הולך ומתמעט

הבעיה של לה ליגה היא שזכויותיה אינן מבוקשות כמו התחרות האנגלית. לדוגמה, ESPN משלמת בסביבות 175 מיליון דולר בשנה כדי להציג כדורגל ספרדי בארה"ב. בהשוואה, העסקה החדשה שסיימה NBC עבור הפרמייר ליג היא 450 מיליון דולר לעונה. זו לא מגמה שנראית כמו שינוי, במיוחד בהתחשב בכך שבחמש השנים האחרונות הליגה הספרדית השילה רבים מהשמות הנחשבים שלה, כמו ניימאר, כריסטיאנו רונאלדו וליונל מסי. לא רק זה, הקיץ הזה גם שני כוכבי הכדורגל האירופי, קיליאן אמבפה וארלינג הולאנד, בחרו נגד מעבר לספרד. ההשפעה ארוכת הטווח של אובדן כוח הכוכבים על ההכנסות מהשידורים לא הקל על טבס, שתיאר את עזיבתו של ליונל מסי לפריס סן ז'רמן בשנה שעברה כ"טראומטית". גם אם לא נרשמה ירידה במכירת כרטיסים לברצלונה, זה עדיין כאב לו מאד : "כואב שמסי עזב אבל אנחנו עובדים קשה מאוד כדי להבטיח שהזכויות (הטלוויזיה) לא ייפלו", אמר למונדו דפורטיבו לאחר שהארגנטינאי עזב. 

ברצלונה עושה עסקים טובים יותר

אם הכנסות לה ליגה מהטלוויזיה יעלו בעשורים הקרובים, אז ההחלטה למכור נתח כדי לקבל קצת מזומנים בקופה אולי לא משנה, אבל אם הן יגיעו למישור או לנפילה ברצלונה עלולה להיות בבעיה. באופן עקרוני יותר השאלה היא האם ברצלונה יכולה להיות חכמה יותר, מכיוון שהכסף ממכירת ניימאר תמורת שיא עולמי של 225 מיליון דולר ב-2017, התבזבז בצורה מחרידה על העברות וגם על שכר. מספר עצום של שחקנים בעלי דירוג גבוה הגיעו לקטלוניה ורובם נסוגו, מה שהחמיר מצב קשה ממילא. כך שבעתיד, יצטרכו לקבל שם החלטות טובות יותר במונחים של קבלת תמורה לכסף, אם ברצלונה תצא אי פעם מהמצוקה הנוכחית שלה.  

אם גם אתם משתגעים על כדורגל ספרדי ורוצים לראות מה עולה בגורלה של הקבוצה, זה בדיוק הזמן לרכוש כרטיסים לליגה הספרדית ולראות את כל האקשן בלייב! כרטיסים לליגה הספרדית ולמגוון משחקי כדורגל עולמיים, עכשיו במחיר מעולה רק באתר לייב טיקטס!